Viaţa e un joc frumos!
Baschetul este, la rându-i, tot un joc, parte a vieţii, pentru mine personal, baschetul e însufleţire jucată pasional şi corect!
Jocul de baschet este o expresie a bucuriei din interiorul tău, o ocazie pentru celebrare şi excelenţă, o mare oportunitate pentru a sărbători viaţa. De aceea, răutatea, ura şi îndârjirea opacă, lipsa fair-play-ului duce la moartea jocului. De asemenea, duce şi la moartea vieţii din tine. Baschetul este un organism viu care creşte în tine şi se materializează în fantezia ta de pe teren. Baschetul e un VIS. Un jucător de baschet este acela care joacă întâi jocul în imaginaţia şi inteligenţa inimii sale, iar abia după aia îl manifestă în teren, în faţa spectatorilor. Baschetul este un giuvaer preţios pe care îl păstrezi în inimă şi-l dăruieşti echipei tale, familiei, arbitrilor, antrenorilor, publicului în general, lumii. Toţi participă la jocul tău fenomenal. Din această cauză, când un copil joacă baschet, el aduce părinţilor săi un imens cadou, adesea neobservat, un preaplin al inimii sale pure, dat spre cadou lumii întregi. Precum un trandafir galben, baschetul e un cadou al inocenţei din tine pentru tine. Baschetul e generos. Baschetul e dragoste!
Antrenor Mihai George CORUI
(coachzen)
Baschet Club „Together”, Târgu Mureş
Stilul în care sunt redate întâmplările cuprinse în această carte te duc de îndată cu gândul la un joc de baschet, în care construcţia ideii se face pe parcurs, în funcţie de coordonatele pe care le atinge jocul în desfăşurarea lui, uneori cu schimbări bruşte de tactică în abordare. Întâmplările redate de autor pot părea comune la prima vedere, însă textul doreşte să extragă esenţa acelor aspecte de viaţă care ar trebui să conteze prin prisma rolurilor pe care le poate juca omul pe terenul vieţii. Mihai George Corui nu prezintă în volumul său viaţa ca pe un joc de baschet şi nici regulile nescrise ale baschetului extrapolate în viaţă, cu toate că o mare parte din lucrări sunt construite pe scheletul solid al acestui sport, definitoriu de altfel pentru desăvârşirea personală a autorului.
În spatele fiecărei fraze se percepe umbra analistului, care depăşeşte pe nesimţite condiţiile de copil, adolescent, adult, iubit, soţ, părinte, prieten, sportiv sau antrenor, lăsând loc amprentelor adânci pe care le pot săpa în viaţă întâmplările trăite de personajele care compun piesele acestui volum. Aşadar, în paginile cărţii scrise de Mihai George Corui vă aşteaptă o lectură plăcută şi uşor meditativă, cu valenţe filosofale, dezvăluind intensitatea şi profunzimile unor trăiri conturate în liniile unei realităţi apropiate tuturor categoriilor de cititori.
Mihaela RAŞCU,
Liga Scriitorilor Români – Filiala Mureş