Un cititor librar

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-8438-89-4
Format:
A5
Nr. pagini:
182
Array
35,00 lei

Descriere

Ioan Vlas este cel mai vechi librar, debutând în branşă de la vârsta de 12 ani, ca ucenic la librăria ,, Cartea românescă” din Sibiu, apoi s-a angajat la Librăria ,, Cartea rusă” şi în final a ajuns la ,, Librăria Universităţii” din Cluj, unde în perioada comunistă Ioan Vlas a gestionat fondul de carte şi a condus această librărie cu atâta competenţă timp de mai multe decenii. Pentru Ioan Vlas a fost cel mai iubit loc de muncă, unde putea să citească toate cărţile care apăreau şi care ulterior le recomanda cu mare căldură cititorilor, iar astăzi, deşi are o frumoasă vârstă citeşte cu mare drag cărţi şi ziare.
Iubitor de carte şi cultură, cu sufletul bun a iniţiat multe activităţi de popularizare şi promovare a cărţii în cadrul şcolilor. Atât în rândul elevilor, cât şi a cadrelor didactice era primit cu mare dragoste, deoarece ştia să stimuleze interesul pentru cultură, convingându-i pe elevi, că doar cartea este cea care poate să menţină spiritual viu al omului şi care îl educă pe tot parcursul vieţii. Mă bucur din suflet că l-am cunoascut pe librarul Ioan Vlas, un colaborator de excepţie, având multe succese alături de dânsul, în activităţile didactice pe care le desfăşuram împreună. ,,Omul care aduce cartea”, un om care şi-a dedicat viaţa familiei şi cărţilor, un om care a deschis uşa către lectură multor generaţii, un om de la care am învăţat multe lucruri frumoase, un om cu care puteai sa vorbeşti ore în şir fără să te plictiseşti. Sunt încântată că această carte apare sub sigla editurii noastre, datorită căruia o să ne amintim de mulţi scriitori.
Autorul a fost şi este un spirit mereu tânăr, un exemplu de dăruire profesională şi de corectitudine, disciplină şi conştinciozitate, un exemplu în munca de librar şi un exemplu de omenie şi bunătate, pentru care îi mulţumim, îl preţuim pentru valoarea sa reală şi îi purtăm un sentiment de recunoştinţă. Ne-a îndrumat şi ne-a ajutat mereu în formarea noastră profesională, dar şi ca oameni. Este un model al zilelor noastre, un librar care şi-a făcut meseria cu o mare pasiune.

Nadia Fărcaș

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori