Trenul vieții

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-273-8
Format:
13x20
Nr. pagini:
94
Array
20,00 lei

Descriere

Ciclurile anului l-au marcat în mod deosebit, creând un univers al lui, ciulind urechile la tot ce auzea și holbând ochii la tot ce vedea, de parcă ar fi vrut să nu-i scape nimic, așa cum un munte aspiră tot cu plămânii săi giganți!
Setos de cunoaștere, până la a se pierde pe sine, înregistra tot ce se poate, de la mersul omului la toate gesturile lui, la vorbă, la fapt, până la filozofia simplă, dar de o complexitate ce poate depăși pe departe pe cea a lui Kant, Hegel sau Schopenhauer, căci țăranul român este cel mai complet și complex om din univers.
Făcut-am turul lumii de cinci ori, văzut-am, auzit-am, înregistrat-am tot ce a făcut omul pe Terra, cu interesul și curiozitatea unei furnici. Mi-au scăpat puține lucruri, poate din gropile abisale și din ce fac și cum trăiesc triburile ascunse din pădurile amazoniene. Și-n această ascultare și cercetare amănunțită văzută, știută sau bănuită, făcând paralele între epoci și istorii ce-au trecut prin noi și pe lângă noi, îmi era imposibil să ajung la concluzii definitive, ca și în cazul poporului român, ca și în cazul multor persoane și personalități, ca și în cazul particular al lui IOAN-IRINEL POPA din satul Podeni, județul Cluj.
Sensibil la muzică, teatru și mai ales pantomimă, cu un curaj ieșit din comun, adulmecă zgomotul ierbii când crește, ascultă cum behăie mioara pe notele galactice, cunoaște glasul cerbului și-al căprioarei, știe cum iese izvorul din pământ…

Gheorghe ZAMFIR

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori