Traficanții de suflete

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-682-8
Anul apariţiei:
2020
Format:
A5
Nr. pagini:
544
Array
50,00 lei

Descriere

Romanele semnate de Dora Alina Romanescu prezintă un drum al iniţierii, dar şi al regăsirii, cu sensuri şi forme proprii. Temele alese de scriitoare pornesc de la poveşti adevărate de viaţă, oglindite mai apoi prin condeiul din atelierul de creaţie şi trecute într-un alt registru, al literaturii.
Romanul de faţă este cu totul diferit de tot ceea ce a scris Dora Alina Romanescu până acum, pornind de la un subiect atât de vechi şi, totuşi, atât de nou, atât de mediatizat şi, totuşi, cu atâtea culise necunoscute.
Pornind de la personajul principal Iasmina, o tânără ce a căzut în plasa unui traficant pe internet, autoarea dezvoltă o adevărată poveste tristă, însă totuşi cu un final al nădejdii. Mai mult decât oricând, în cărţile de până acum, întâlnim limbajul „subteran” al interlopilor, cuvinte tari care structurează, până la urmă, psihologia acestora. Viaţa personajelor este, în mare parte, una a calvarului, derulându-se mai mult zbuciumat decât lin, în căderi şi arareori cu raze de speranţe, mai mult cu gândul spre moarte decât spre înviere. Cu toate acestea, per¬sonajele noastre rezistă în faţa încercărilor, nădejdea însoţind sufletul pe drumul întunecat.
Romanul depăşeşte mult graniţele unei povestiri, având accente psihologice, dar şi o structură poliţistă: anchetarea cazurilor de trafic, identificarea proactivă a victimelor din comunităţile vulnerabile, pericolele mediului online, cele mai mari din ultimii ani. Cartea aceasta este cu un mesaj puternic emoţional şi în acelaşi timp unul care trage un semnal de alarmă, fiind o chemare a tuturor la implicare pentru a con¬tracara traficul de persoane, prin descoperirea abuzatorilor, protejarea copiilor vulnerabili, sprijinirea şi reabilitarea victi¬melor.
Vă recomand această carte unică, care ne învaţă că timpul nu rămâne doar un fenomen practice, ci unul al regăsirii, omul rezistând în faţa trecerii şi a încercărilor, purtându-şi crucea, văzându-şi moartea, iar mai apoi regăsindu-se pe calea luminii, în înviere.
Tulburătoare, înfricoşătoare, etalând clipe de viaţă, cu probe de foc este povestea eroilor noştri, însă adevărul răzbate ca o lecţie de viaţă pe care trebuie s-o ascultăm şi de care trebuie să luăm aminte.

Menuţ Maximinian,
jurnalist, scriitor, membru USR

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori