Și îngerii plâng

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-747-4
Anul apariţiei:
2021
Format:
13x20
Nr. pagini:
148
Array
25,00 lei

Descriere

https://alba24.ro/carmen-oltean-din-alba-mama-si-poeta-in-canada-povestea-unui-suflet-ravasit-de-ruperea-de-romania-in-cautarea-normalitatii-833553.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

În epoca postmodernă tematica îngerilor a cunoscut numeroase suișuri și coborâșuri, culminând cu includerea ei în zona apocaliptică și ezoterică. Acest an pandemic este determinat, din ceea ce putem observa, de o generalizată teamă și o sufocantă frică. Am putea spune că viețuirea umană cunoaște o resetare a gândirii sale, o reevaluare a valorilor pe care le considera fundamentale și care vor trebui reînscrise în linia necesităților actuale. În această direcție, tematica anghelofană nu poate cunoaște o altă apropiere decât cea a unei reincluderi în cultura lumii aflate în reconstrucție.
Perspectiva îngerilor a fost, mai mereu, în timpurile trecute, privită ca o parte integrată viețuirii umane, ca un loc familiar omului. Îngerul era descoperit ca fiind cel mai bun prieten al persoanei umane, cel mai apropiat de fie¬care dintre noi. Însă, timpul l-a îndepărtat pe om de îngerul său.
În arte, în cultură și, în special, în literatură a avut loc un adevărat refugiul al îngerului. Astfel, volumul de față, Și îngerii plâng al poetei Carmen Cristina Oltean ne pre¬zintă un areal al spațiului angelic adus în apropierea existen¬ței umane.
Poemul care conferă titlul volumului și care deschide această carte, Și îngerii plâng, descrie această depărtare a îngerului față de acțiunile omenești. Prezentarea, ușor plasticizată, este redată prin tușe care descriu lupta îngerului și dorința acestuia de a nu eșua în misiunea dată de Dumnezeu Creatorul, aceea de a păzi, îndruma, învăța și îndrepta pe om pe calea mântuirii:
Întregul volum poartă semnul perspectivei religioase, dar această perspectivă nu este una care să deranjeze, ci este una constructiv-educațională. Ar putea părea un pic didactică, dar această nuanță este simbol al educaționalului antic, acela de perfecționare umană, de îndrumare prin cunoaștere, oratorie și versificație. În acest fel, poeta Carmen Cristina Oltean ne prezintă o stilizare aparte a ceea ce trebuie regândit și reintrodus în actuala lume aflată sub semnul pandemic și al deconstrucției.
Volumul de versuri Și îngerii plâng al poetei Carmen Cristina Oltean este unul al căutărilor, al reconstrucției ideilor existențiale umane și al încercărilor de oferire a noi și noi spații de depășire a condiției pandemice actuale, într-un orizont al devenirii și al propășirii omenești.

dr. Victor Constantin Măruțoi

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori