Recuperarea și reabilitarea pacienților hemiplegici cu accident vascular cerebral

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-718-4
Anul apariţiei:
2020
Format:
A5
Nr. pagini:
300
Array
45,00 lei

Descriere

În concluzie, recuperarea și reabilitarea pacienților hemiplegiei cu accidente vasculare cerebrale este știința mișcării, filosofia mișcării, dar este si artă si umanism (după dna Profesoară Dr. Ștefania Kory Calomfirescu).
Dar pe lângă munca kinetoterapeutului pentru recupe¬rarea și reabilitarea deficitului motor la un pacient cu acci¬dent vascular cerebral de tipul infarctului sau hemoragiei cerebrale, tot atât de important este și recuperarea și reabilitarea tulburărilor de limbaj de tipul afaziei, la pacienții care au în plus tulburări de limbaj sub forma unei afazii (la început mixte, de la începutul bolii, fără să se aplice un tratament logopedic, cât și în primele 2-3 săptămâni, până se retrage edemul cerebral acut din jurul leziunii cerebrale vasculare, ca după aceea să se stabilească de către logo¬pedul afaziolog forma clinică de afazie restantă, care poate să fie tot mixtă, sau sub formă de tip Broca, sau senzorială de tip Wernicke, sau un alt tip de afazie), pentru începerea unui tratament în consecință.
Pe lângă tratamentul de bază medicamentos, este necesară aplicarea unor metode corecte de tratament logopedic, în funcție de forma clinică de afazie.
Este foarte importantă și stabilirea unei empatii între pacient și logopedul afaziolog, cât și între pacient și kine- toterapeut, pentru obținerea unei performanțe individuale, atât în problema kinetoterapiei, cât și în logopedie, în vede¬rea creșterii calității de viață, la fiecare pacient cu accident vascular cerebral de tip ischemic sau hemoragie.
De asemenea, este foarte necesar ca kinetoterapeutul să poată să colaboreze cu logopedul afaziolog, pentru a putea comunica cu pacientul, în scopul ca pacientul să înțeleagă și să execute mișcările cerute de kinetoterapeut.
În acest fel se poate obține o performanță individuală în ambele sensuri, pentru ridicarea calității vieții fiecărui pacient care a avut neșansa de a face un accident vascular cerebral, dar cu o mare sansă de reabilitare.
Monografia aceasta interesează medicii rezidenți, medicii specialiști și medicii primari din specialitatea de Neurologie, cât și medicii din alte specialități medicale, dar în primul rând kinetoterapeuții care luptă împreună pontru binele pacientului în accident vascular cerebral, indiferent de vârstă și sex, pentru o rebilitare cât mai porformantă și personalizată.

Prof. Dr. DRAGOS CĂTĂLIN JIANU
Timișoara

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori