Psihiatrie informațională

Produsul este în stoc
Array
45,00 lei

Descriere

Cheia progresului lumii contemporane este informaţia. Într-adevăr, majoritatea palierelor societăţii contemporane sunt informatizate. Generaţia actuală devine modelată sau se formează prin mijloace de informare. Omul contemporan este asaltat permanent de o bogăţie informaţională tot mai mare. Aceasta are efect asupra psihismului, nu numai benefic, ci şi nociv. Informaţia este materia primă în funcţionarea creierului, ea rezultând din prelucrarea semnalelor externe, dar şi al celor interne. Creierul are o structură anatomică complexă (hardware), dar şi un program de funcţionare (software). Cele două paliere se întrepătrund, sunt îmbinate prin structură. Defalcăm patologia organică a creierului ca aparţinând neurologiei, iar cea a programului de funcţionare al creierului, psihiatriei.
Nu am detaliat prea mult teoria sistemelor, nici teoria informaţiei, decât cu datele necesare înţelegerii descrierii psihopatologiei în această carte. Am încercat să fac o abordare cât mai apropiată descrierii clasice a psihopatologiei, la intersecţie cu teoria informaţiei. Consider că orice abordare a unui domeniu de pe alt palier al ştiinţei conduce la aprofundarea cunoaşterii acelui domeniu.
Sper ca această carte să fie utilă medicilor psihiatri, neurologi, fiziologi, fiziopatologi, psihologilor şi studenţilor

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru