Povestiri din lumea largă

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-207-3
Format:
A5
Nr. pagini:
158
Array
25,00 lei

Descriere

„Emigrat din România în 1968, Hans Bergel – născut în 1925 – a savurat din plin libertatea câștigată. Între 1947 și 1959 a fost condamnat de trei ori din motive politice, iar în 1959 – la 15 ani de muncă silnică pentru nuvela Prințul și bardul (1957), „unul dintre puținele documente literare ale rezistenței” (P. Moțan); dorul de a cunoaște lumea de dincolo de gulagul comunist l-a îndemnat la voiaje de anvergură. Mai întâi prin Europa apuseană, de nord și de sud, pe urmă prin America de Nord, prin Noua Zeelandă, Australia, Africa, Orientul Apropiat. De obicei de unul singur. În tinerețe sportiv de performanță – timp de șase ani în lotul național de schi, recordman și campion la atletism – Bergel dispunea și de condiția fizică și de curajul necesar pentru a face față expedițiilor uneori riscante.” (Remus Dredan – Canada)
Opera lui Hans Bergel cuprinde 50 de cărți – romane, povestiri, eseuri, poezii, lucrări științifice – și nenumărate texte jurnalistice publicate în peste 70 de periodice din mai multe țări. Romanul Întoarcerea lupilor, editat în 2015 și în limba română, a fost comparat cu celebrul Război și pace de Tolstoi.
Bergel a fost decorat cu numeroase ordine și premii literare. În Germania – cu Crucea de Merit a Germaniei, cu Marele Premiu Literar Gryphius, în România cu Ordinul pentru Merite Culturale în grad de ofițer, cu titlul Dr.h.c. al Universității București etc.
Ana Blandiana: „Hans Bergel are o diversitate și o lărgime a diapazonului de-a dreptul renascentiste”.
Scriitorul trăiește când în Germania, când în Italia.
La Editura Ecou Transilvan a apărut volumul de povestiri „Judecătoarea și fiii ei”, în 2014, și a fost reeditat, în 2015, romanul „Dans în lanțuri”.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru