Povestiri din dreapta Tisei

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-336-0
Format:
A5
Nr. pagini:
190
Array
30,00 lei

Descriere

Maramureșul istoric, cel de dincolo de Tisa, este locuit, poate încă de la facerea lumii, de niște oameni puternici, gospodari, dar în același timp iubitori ai frumosului, ai tradițiilor pe care le păstrează cu o gravitate învecinată cu sacrul.
Povestirile doctorului Iovdi sunt extrem de simple. Autorul nu vrea să epateze în niciun fel, el știe – și mai ales simte – că are datoria să aducă la lumină niște povești care trăiesc în oameni, labirintice și fabuloase.
Înainte de orice considerațiuni de ordin estetic, poveștile lui Vasile Iovdi nu sunt altceva decât niște bruioane extrem de puternice, de viață trăită. De înaintașii săi, care au sădit rădăcinile memoriei în sufletul său.
Lumea Maramureșului istoric este fascinantă și astăzi. La drept vorbind, ne aflăm în una dintre puținele zone din diaspora românească unde sentimentul că aparții poporului român, unei identități cu adevărat magnifice, devine stenic și dătător de mari speranțe.
Satele românești din dreapta Tisei sunt poate cele mai pros¬pere, cele mai frumoase din întreaga regiune Transcarpatia, dacă nu chiar din toată Ucraina. Oamenii au case mari și arătoase, unele de-a dreptul niște palate somptuoase, durate din ambiția unei competiții surde, pentru a demonstra, în primul rând lor înșiși, și apoi celorlalți, că sunt vrednici și de ispravă.

Felician POP

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru