Personalități ale centenarului Marii Uniri din 1918 în cimitirele clujene. Ghid istoric

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-436-7
Anul apariţiei:
2018
Format:
A5
Nr. pagini:
428
Array
65,00 lei

Descriere

Iată că au trecut aproape 100 de ani de la măreţul act de la Alba Iulia şi abia acum se realizează o hartă şi un tablou al reprezentanţilor de seamă ai generaţiei Marii Uniri care se odihnesc în istoricul şi impresionantul Cimitir Central din Cluj-Napoca. Realizarea acestei lucrări este un fapt binevenit, în sprijinul vizitatorilor Cimitirului, în sprijinul locuitorilor urbei noastre şi al tuturor iubitorilor de trecut istoric. Parte din cei menţionaţi mai sus se regăsesc în această hartă, inclusiv alte personalităţi unioniste care au acţionat pe plan local, în Clujul acelui timp de răscruce în viaţa naţiunii noastre. În urma mai multor cercetări pe teren s-au identificat personalităţile cuprinse în tablou, lista rămânând deschisă cercetărilor viitoare.
Se cunoaşte faptul că unele personalităţi clujene cu mare rol în actul făuririi României Mari au fost înmormântate în altă parte. Exemplul cel mai trist este moartea la Cluj a lui Lucian Blaga şi înmormântarea marelui filozof şi om de cultură clujean în mod neoficial la Lancrăm.
Un pios gând de recunoştinţă se cuvine tuturor celor care au format pleiada strălucită de făuritori ai României întregite.

Vasile Lechințan

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori