Pentru tine

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-945-4
Anul apariţiei:
2022
Format:
A5
Nr. pagini:
198
Array
30,00 lei

Descriere

Creând, predilect, Poezie de Dragoste, autoarea păstrează, în literatură, vârsta inocenței adolescentine, la care adaugă, atunci când crede de cuviință, picături din experiența unei vieți incredibil de pline în conținut, petrecute pe multe dintre meridianele planetei.
Pentru tine este un volum de poezie de excepție, prin care Adelina-Sonia Mărginean va rămâne în literatură ca poeta care transformă tremurul emoțiilor și vibrațiile trăiri¬lor declanșate de energiile divine ale Iubirii, în cuvinte accesibile oricărui cititor, dornic de înălțare și alinare spirituală.
Cerul, marea, persoanele iubite, meleagurile natale străjuiesc, ca veritabile coloane ale templului Euterpei, întreaga sa creație poetică, fie că sursele de inspirație le-a întâlnit în Piemont ori Podișul transilvan, arcul Carpatic sau maiestuoșii Alpi, la Torino – orașul adoptiv, de reședință, Nisa, Monte Carlo, Paris – orașul luminii și al iubirii, Blajul natal și oriunde a călăuzit-o vocea destinului.
Autoarea, prinsă în jarul cuvintelor, dansează cu ele în mijlocul „ielelor” dezlănțuite, fiind stăpâna șoaptelor duioase, cântate la harpa Iubirii, cuvintelor de Dor rostite pe tumultuoase clape aortice, sunetelor de bucium, atunci când rămâne singură în fața unei ferecate porți a sentimentelor.
Doar câteva exemplificări pot susține întregul meca¬nism prin care, sub bagheta magică a Adelinei-Sonia Mărginean, volumul Pentru tine devine atât de personal și benefic, încât l-aș recomanda oricui să-l aibă sub pernă atunci când dorește să pătrundă, oniric, pe tărâmul trăirilor extactice.
Într-un cuvânt, poeziile întregului volum cântă și încântă dragostea, pentru ființa iubită, pentru frumos, pentru întreaga Omenire, pentru orice suflet duios. Ele cuprind, ca o vrajă, pe toți cei care le pătrund sensurile, stârnesc simțuri și pun neuronii la lucru, extrăgând energiile subtile cu care au fost potrivite cuvintele și țesute rimele. Sunt o Binecuvântare ce acoperă pe cititor cu miresme idilice, aduse, parcă, din Edenul biblic, oferind încredere și speranță celor neîntinați și alinare celor deprimați. În trudnicul proces al creației literare, asupra Adelinei-Sonia Mărginean s-a re¬văr¬sat mult Har poetic, ceea ce o face cu totul specială.

Gl. fl. aer. Tudorel ENE

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori