Pagini de gastronomie. Mici povești legate de rețete culinare

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-414-5
Format:
A5
Nr. pagini:
122
Array
30,00 lei

Descriere

Milenii întregi oamenii şi-au potolit foamea numai cu ceea ce puteau vâna sau culege. Ei cunoşteau locurile în care, în anumite momente, puteau culege diferite plante hrănitoare ori captura un vânat.
Cu peste 13500 de ani în urmă, s-a produs o încălzire rapidă. În urma acestui fenomen, pe stepele cu iarbă creşteau anumite cereale sălbatice, iar în păduri puteau fi vânate animale din abundenţă. Apoi, acum 12800 de ani, s-a produs topirea gheţarilor care au inundat o parte a globului. Poporul chinez a fost primul care a început să planteze mei, orez şi boabe de soia.
Orezul se numără printre cele mai vechi feluri de cereale pe care omul le-a cultivat, cu cel puţin 10500 de ani în urmă – plantă originară din Orientul Apropiat şi regiunea estică a Balcanilor. Apoi au urmat culturile de orz, secară, mei, soia, porumbul şi grâul. Prima făină a fost măcinată cu ajutorul pietrelor de moară, cu mâna.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori