Nuvele pentru un an. Donna Mimma. Volumul IX

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-498-5: 978-630-311-001-1
Anul apariţiei:
2023
Format:
13X20
Nr. pagini:
200

Descriere

Șirul de Nuvele pentru un an construiește o comedie/tragedie umană, din zeci de frînturi puse alături. Sentimentele omenești cele mai frecvente, iubirea, ura, dorința de avere, teama, zgîrcenia, spaima de moarte, maternitatea, neliniștea măritișului, depresia vieții banale, răzbunarea neghioabă sînt transpuse în cele mai diferite decoruri din viața italiană modernă.

Volumul al nouălea, Donna Mimma, vorbește despre oamenii care se schimbă, sub apăsarea realității, în moduri surprinzătoare, distanța de la principii la realitate, prăpastia dintre iluziile naive ale amintirii și imaginea dezolantă a prezentului, toate sentimentele care se atenuează, odată cu trecerea vremii, afecțiunile oamenilor, care se izbesc de scurgerea indiferentă a vieții, resorturile ascunse ale resentimentului, un cuplu misterios în vilegiatură, iluziile care ne ajută doar provizoriu să fugim de realitate, iubirea nesăbuită, care conduce spre moarte, cearta din jurul unui cadavru.

Luigi Pirandello (1867-1936) a obținut Premiul Nobel pentru Literatură în 1934, pentru că nuvelele sale dovedesc “improvizația lipsită de efort, care le conferă spontaneitate, elan, viață”.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori