Medieșu Aurit - sat cu ecou în eternitate -

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-449-7
Format:
B5
Nr. pagini:
282
Array
50,00 lei

Descriere

Cei care vor avea curiozitatea să parcurgă această foarte bine închegată monografie, vor fi surprinși să constate că autoarele au dus la bun sfârșit o lucrare de referință, ce respectă rigorile științifice pe care le pretinde o carte de istorie adevărată, o oglindă, uneori patetică, dar în permanență pertinentă și limpede, a unei așezări românești ce se întinde din dreapta Someșului până înspre dealurile Oașului.
Gloria de odinioară a Medieșului este extrem de fidel reliefată în aceste pagini. Din epoca bronzului și până în zilele noastre, descoperirile arheologice atestă existența în zonă a unei așezări înfloritoare cu un important rol strategic încă din antichitate.
Peste dogoarea apusă a cuptoarelor ascunse în palma câmpiei, printre zidurile, altădată semețe ale cetății, se aude un cânt. Același cânt, mereu același, cântat încă din străfundul vremilor de un cor, și astăzi de o antică măreție, care spune povestea unor oameni exemplari care au rămas aici, precum cuptoarele și cetatea, ca să ducă mai departe o fabuloasă poveste a trecutului și să o strecoare înspre viitor, dincolo de valul zădărniciei și uitării.

Dr. Felician Pop

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori