Jurnalul vocilor de aur

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-8438-51-1
Format:
A4
Nr. pagini:
98
Array
17,00 lei

Descriere

Profesorul univ. dr. Onufrie Vințeler este cotat ca unul dintre lingviștii contemporani de seamă. Încă de pe băncile facultății s-a afirmat ca un începător în lexicologie. S-a specializat în sintaxă continuând în lexicologie și lexicografie, fiind autorul a numeroase studii în aceste domenii. Domnia sa a elaborat și publicat dicționare de antonime, omonime, explicative, de neologisme, tematice, bilingve, etc. S-a afirmat în onomastică, în toponimie și antroponimie. Mulți ani a fost membru în Comitetul național al Societății de Științe Filologice, membru în Comitetul național al Asociației Slaviștilor și membru în Comitetul de redacție a revistei “Romanoslavica”. A participat cu comunicări la numeroase conferințe, simpozioane, congrese naționale și internaționale. La multe dintre acestea a fost moderator.
Profesorul O. Vințeler este autorul a 45 de cărți și a peste 500 de articole, studii, note etc. Pentru rezultatele muncii sale I s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu în anul 2000, iar în 2010 a primit din partea regretatului Mitropolit Bartolomeu Crucea Transilvană.
Profesorul O. Vințeler este un mare iubitor de muzică. Cu ani în urmă regretatul compozitor Dan Voiculescu i-a spus că și-a greșit cariera. Aprecieri pozitive a primit și din partea cunoscutului interpret de muzică Grigore Leșe.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori