Istoria secretă a Sătmarului

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-384-1
Format:
A5
Nr. pagini:
232
Array
45,00 lei

Descriere

Nu am dorit să scriem o lucrare searbădă, deoarece scopul nostru este unul singur: acela de a stârni interesul sătmărenilor pentru propriul lor trecut care, nu de puţine ori, a fost fabulos.
Veţi intra în lumea legendelor: de la misterioasa Dacidava şi până la legenda cavalerilor roşii. Veţi afla despre peregrinările lui Nicolae Milescu Spătarul, primul român care a ajuns în China, pe meleagurile sătmărene. Veţi trece poate şi prin emoţiile lui Ioan Slavici, prilejuite de examenul de bacalaureat pe care şi l-a dat la Satu Mare, veţi cunoaşte în amănunt drama adevărată a lui Petru Bran ori Vasile Lucaciu.
Cartea aceasta s-a scris extrem de greu, mult mai greu decât ne-am fi putut imagina atunci când ne-am hotărât să intrăm în această aventură – pentru că a trebuit să facem o uriaşă muncă de cercetare, având în vedere că avem aproape 25 de capitole care abordează teme şi perioade istorice diferite. Considerăm că nu am avut nici timpul, nici spaţiul şi poate nici menirea de a epuiza subiectele prezentate, important este că s-au făcut – de multe ori – primii paşi pe tărâmuri necercetate până acum...
Spuneam că munca noastră a fost una dificilă, dar în acelaşi timp, plină de mari satisfacţii.
În final am vrea să mai adăugăm că noi nu am făcut altceva decât să deschidem nişte ferestre spre zările ceţoase încă, ale unor perioade mai importante din trecutul nostru. Este de datoria cercetătorilor, a celor împătimiţi de munca lor să aprofundeze unele dintre subiectele acestei cărţi.

Autorii

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori