Introducere în managementul serviciilor de bibliotecă

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-310-0
Anul apariţiei:
2017
Format:
A5
Nr. pagini:
218
Array
30,00 lei

Descriere

Universul managementului de bibliotecă este un spaţiu teoretic şi practic extrem de complex, aflat într-o permanentă schimbare. Evoluţia acestui sector al managementului cultural este deter¬minată, în principal, de 2 factori esenţiali şi anume: 1. schimbările intervenite la nivelul expectanţei utilizatorilor în privinţa calităţii şi varietăţii serviciilor pe care le solicită din partea bibliotecii şi 2. extinderea rapidă a posibilităţilor de comunicare prin intermediul tehnologiilor informaţionale, odată cu creşterea numărului de utilizatori virtuali.
Acesta este motivul pentru care am considerat necesar să alătur, ediţiei iniţiale a acestui volum, noi subiecte referitoare la: expectanţele utilizatorilor şi necesitatea schimbării imaginii bibliotecilor publice, dezvoltarea cataloagelor online şi organizarea bibliotecilor digitale, pe de o parte, şi, pe de altă parte, pătrunderea serviciilor de bibliotecă în domeniul e-learningului şi incursiunea bibliotecilor publice în sectorul educaţiei permanente a adulţilor.
Este important să menţionez că lucrărille incluse în partea a 2-a a acestui volum au fost prezentate la diferite conferinţe şi întâlniri profesionale, ori au fost concepute pentru diferite publicaţii de specialitate.
Închei nota asupra ediţiei cu speranţa că noile capitole ale cărţii vor fi receptate cu un real interes de colegii care doresc să adauge un plus de valoare pregătirii lor profesionale şi vor să acumuleze informaţii recente cu privire la modalităţile de depăşire a celor mai noi provocări cu care se confruntă bibliotecile contemporane.

Liliana Moldovan

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori