Haiku balsam sufletesc

Produsul este în stoc
ISBN:
978-606-8438-06-1
Format:
A6
Nr. pagini:
96
Array
15,00 lei

Descriere

O carte de haiku riguros construită (împărțită în șapte secvențe) care ne poartă prin „Arcadii nipone”, apropiindu-ne, discret, de spiritualitatea japoneză prin intermediul micropoemului alcătuit din doar 17 silabe (5 – 7 – 5), adevărat exercițiu de sensibilitate și candoare. Autorul, adept al haiku-ului clasic, ne prezintă un adevărat „spectacol” liric, un „arhipelag de simțiri nipone”, perceput de europeanul atras de mirajul Orientului. Remarcăm în această carte un simț olfactiv deosebit, dar și muzical, și plastic, poezia scrisă de Radu Șerban fiind una cu vădite valențe terapeutice.(...) Trăind într-o „galaxie a speranței”, Radu Șerban este un poet al reveriilor, care simte infinitul (prin ikebana), haiku-urile sale scoțând în evidență un suflet dornic de lumină și de frumusețe:
„Stropi de lumină:
Curcubeul degajă
Șipot de culori.”
       Radu Șerban este, totodată, un poet celest, care a găsit, fără mare greutate, „poteca spre cer”. Aceasta pentru că e legat sufletește de satul românesc, unde s-a născut veșnicia, vorba lui Lucian Blaga...
   Autorul  a absolvit Liceul Industrial din Târgu-Mureş şi Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti şi este doctor în ştiinţe economice. De asemenea, Radu  Şerban a absolvit „Global Security Issues” Georgetown University, USA în 1997 şi a fost distins cu titlul „Personalitatea anului pentru o Românie Europeană”. Ca un amănunt interesant, Radu  Şerban vorbeşte şapte limbi: română, maghiară, rusă, engleză, poloneză, suedeză şi franceză şi spune că „vorba dulce mult aduce” ar trebui să fie motto-ul oricărui diplomat de succes.
În prezent Radu  Şerban este ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Japonia.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori