Germana ca limbă străină pentru copii. Manual auxiliar. Deutsch als Frendsprache für Kinder

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-530-2
Anul apariţiei:
2019
Format:
B5
Nr. pagini:
206
Array
45,00 lei

Descriere

Prezentul volum, un manual ajutător în predarea limbii germane ca limbă străină la copii, cuprinde cântecele, poezii şi texte scurte sub formă de dialog. Conceput din dragoste pentru copii și pentru limba germană, el reprezintă un mic dar făcut educatoarelor, învățătorilor, dar şi celor mici precum şi familiilor lor. Materialul poate fi folosit la grădiniță, în școala primară dar și la orele particulare.
Materialul se vrea a fi o continuare a unei lăudabile tradiții românești, mai ales transilvănene, de învățare a limbilor străine în prima copilărie, după părerea mea în jurul vârstei de 5 ani, după motto–ul „Ce nu învață Ionuț nu mai învață Ion niciodată”. Dorind să nu se piardă această tradiție și, pentru că în decursul timpului am fost întrebată mereu de părinți și bunici ce materiale există la noi pentru învățarea limbii germane de către copii, m-am hotărât  să-mi folosesc propria-mi experiență, dar și lectura cărților pentru copii și a manualelor de limba germană pentru a veni în întâmpinarea educatoarelor și a învățătorilor precum și a elevilor din clasele primare. În primul rând m-au impulsionat educatoarele din noile grădinițe particulare care cu diverse ocazii s-au plâns de lipsa materialelor de predare.
Prezentul material se adresează și părinților sau bunicilor cunoscători de limba germană dar și profesorilor de limba germană care doresc să îi învețe pe copiii sau nepoții lor această limbă.
Dacă învățarea în copilărie a limbii germane ca limbă străină, pas cu pas, fără nici o constrângere, devine un eveniment plăcut, dacă pe parcurs intervine și așa numita „descoperire spontană”, atunci însușirea limbii germane promite o trăire profundă pe care tinerii o pot valorifica mai târziu cu succes. Să avem în față și adevărul cuvintelor lui Frank Harris: „Fiecare limbă nouă este ca o fereastră deschisă, care oferă o viziune nouă asupra lumii și lărgește concepția despre viață.”

Elena Viorel

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori