Rețete „cercate” verificate și desenate de Coana Chirița

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-538-8
Anul apariţiei:
2019
Format:
13x20
Nr. pagini:
82
Array
35,00 lei

Descriere

Draga Olteanu-Matei este o artistă cunoscută și îndrăgită creatoare a unor roluri (personaje) memorabile. De data aceasta o vedem într-o ipostază literară, mai puțin cunoscută, aceea de autoare a unor „rețete versificate”. Fie în proză, fie în versuri, rețetele Dragăi au umor. Parcă o vedem interpretând un rol, să zicem al unei gospodine (bucătărese) pricepute care ne spune cu haz cum se prepară Bouillabaise - pe care, prevăzătoare, ne îndeamnă să-l citim, dacă suntem cât de cât școliți Buiabes - sau Uha, dar ca să nu se creadă că dă preferință bucatelor exotice, prezintă și Pârjoale moldovenești, Borșul de salată verde, Cozonacul regelui sau… Crapul la cuptor.
Actrița-poetă știe reconstitui un „eveniment”, o întâmplare, pe care o povestește cu farmec, cu umor, și în cadrul căreia așază cum nu se poate mai bine rețeta. Pentru că așa cum spunea și Sadoveanu, întâmplările în sine, goale, nu au nici un haz, cuvintele care le îmbracă narativ sunt totul.
Lectură plăcută și… savuroasă, rețetele baladești ale Dragăi Olteanu-Matei întregesc „repertoriul” actriței cu o fațetă puțin cunoscută a artistei, ce știe să facă din rețeta culinară… pagină literară.

Ion BUZAȘI

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.