Esențe

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-947-8
Anul apariţiei:
2022
Format:
A5
Nr. pagini:
154
Array
30,00 lei

Descriere

Volumul de versuri Esențe este o developare a cunoștinței, a unui suflet zbuciumat și iconic prin transfigurare. Versurile sunt expresia unei ridicări de sprânceană a unei poete revoltate de interioritate și mirată de frumusețea despre adevărul vieții.
Poeziile, scrise într-un limbaj tonic și cu un mesaj dedicat formelor lăuntrice ale sufletului, dezvăluie o poetă gata să facă față tentațiilor și provocărilor unei lumi trecătoare și, totuși, eternă prin vibrațiile sufletului poetic.
Descoperim reverii lirice extrase parcă din candoarea poetei Magda Isanos, dar și explozia de personalitate incandescentă a Ninei Cassian. Motivele lirice sunt referințe fecunde și tonice la întâmplările preajmei, care-i încălzesc inima și îi oferă irizări de exuberanță și culoare în eterul cunoașterii. Poeta Adelina-Sonia Mărginean se regăsește ca o zeiță din animismul unei frumuseți interioare și misterioase a lumii, de la „o frunză blondă” la „amurgul portocaliu”. Versurile ei au candoarea unei naivități asumate de un suflet purificat de mirarea produsă de mirabilul universului înconjurător.
Adelina-Sonia Mărginean, prin acest volum de versuri, se autodefinește cu sinceritate și candoare ca o voce lirică distinctă și emotivă în noul val liric românesc. Esențe este o aventură lirică spre descoperirea secretului sincerității, care stă la temelia iubirii unificatoare. Poeta unește frumosul cu adevărul prin aceste versuri de o candoare fascinantă, ce ne aduce aminte fiecăruia despre adolescența care nu moare niciodată. Poeta pendulează între versul alb și cel ritmat cu o naturalețe de apreciat. Versurile respiră o teandrie a elocvenței dintre emoție și curajul necunoscutului. Esențe este un început perfectibil pe scara elocinței lirice.

Poet Ionuț ȚENE

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori