Energeticienii – oamenii luminii

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-258-5
Format:
A5
Nr. pagini:
380
Array
54,00 lei

Descriere

În geografia culturală a oraşului Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Energetic este un reper important prin spiritul energeticianului, imprimat, de-a lungul timpului, generaţiilor de absolvenţi.
Misiunea de astăzi a şcolii este sintetizată cel mai bine în cuvintele: “Mereu mai buni, cel puţin egali cu noi înşine”, dar se bazează pe o permanentă legatură cu realitatea, cu un simţ al valorilor, care vine din conştientizarea misiunii de dascăl în orice timp: “misiunea tânărului nu e un vas pe care să-l umpli, ci o torţă pe care s-o aprinzi, pentru ca ea, la rândul ei, să lumineze singură” (Plutarh). Purtătorii de lumină sunt aceşti dascăli de ieri şi de azi, iar rostul lor se răsfrânge înalt şi frumos în devenirea atâtor generaţii, purtătoare şi ele de scântei ale cunoaşterii. Elevii vin şi pleacă. Fiecare dintre ei pleacă, dar şcoala o iau în suflet pentru totdeauna.
La ceas de bilanţ, elevi şi profesori dau trecutului ce este al lui: împliniri, eşecuri, nostalgii şi, în acelaşi timp, deschid porţile viitorului cu tot ce înseamnă el.

Director,
prof. ing. Octavia OLTEA

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori