Desculță prin suflet

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-744-3
Anul apariţiei:
2021
Format:
13x20
Nr. pagini:
130
Array
25,00 lei

Descriere

https://alba24.ro/carmen-oltean-din-alba-mama-si-poeta-in-canada-povestea-unui-suflet-ravasit-de-ruperea-de-romania-in-cautarea-normalitatii-833553.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Poezia se descoperă, în aceste timpuri pandemice, ca o oază de neatins, ca un foc sacru de nestins, ca o toamnă târzie a existenței umane. Ea este medicamentul pentru suflet și minte și poate vindeca întreaga omenire. Mai mult ca oricând avem nevoie de Poezie, de trăire lirică și de joc ludic. În acest sens, se prezintă și volumul poetei Carmen Cristina Oltean, sugestiv intitulat Des¬culță prin suflet, care se vrea a fi o rememorare a celor ce sunt benefice spiritului. Astfel, putem afirma că pre¬zentul manuscris ne este redat într-o formă manieris¬tică, dar bine structurat, cu nuanțe poetice deosebite.
Totul este îmbrăcat în haina frumoasă a roman¬tismului. Un romantism târziu, dar care reverberează noi și noi scântei sufletești, nu atât o lumină și o căldură exterioară, ci una a sufletului, autoarea oferind nuanțe și penumbre ale acestui moment ludic al experimentării viețuirii în miracolul ființării iubirii.
Timpul este reliefat ca legătură a destinului, ca sens, simbol și semnificație a devenirii omului întru ceea ce imprimă dragostea în duh și trăire. Sacralitatea acestei forme de manifestare poartă stigmatul nece¬si¬tății împlinirii. Modelul haric este cel al sfințirii per¬soanei prin celălalt, această simbioză ducând la alteri¬tatea fiin¬ția¬lă a noului om, care se naște prin jertfelnicul erosului, în calea thanatosului, întru cele ale agapei desăvâr¬și¬toare.
Carmen Cristina Oltean, prin prezentul volum, ne readuce starea de conceptualizare a reclădirii paradisia¬cului Eden romantic. Ea reușește să reclădească un nou areal al spațialității iubirii, într-o formă nouă, proprie și care nu rămâne tributară unei reluări ciclice a motivelor romantice.
Ideea centrală rămâne cea a dorinței împlinirii acestui joc al dragostei și al întâmplărilor, care contu¬rează un fond romantic. Autoarea reușește să insereze tematici moderne și elemente postmoderne ale unei poetici care poate să determine un drum nou, o cale proprie și formarea unei voci ce se dorește și poate deveni autentică.

dr. Victor Constantin Măruțoiu

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.