De drag de neam și glie

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-320-9
Format:
13x20
Nr. pagini:
156
Array
15,00 lei

Descriere

Volumul apare ca un omagiu adus neamului românesc ce prin istorie a răzbătut, având ca steag iubirea de glie, demnitatea de neam, respectul pentru propria condiţie, purtate în lumina Adevărului şi a Dreptăţii. Momentul este al unui însemn în conştiinţa românească al faptului măreţ de împlinire a visului de secole de înţelegere şi unitate de neam, moment încoronat cu jertfă şi glorie la memorabila dată de 1 Decembrie 1918, împlinind în scurt timp strălucita vârstă de o sută de ani!
Poeta trăieşte momentul cu bucurie şi cu durere, cu regrete pentru jertfa grea a neamului şi cu neliniştea norilor ameninţători ai istoriei, cu dorinţa de a aminti contemporanilor preţul plătit pentru fericirea neamului şi sarcina de a apăra şi ocroti libertatea şi independenţa noastră.
Volumul de poeme descinde firesc prin identificarea spaţiului geo-spiritual al patriei din suflet, prin căutarea rostului propriei prezenţe în acest areal, prin confesiunea tulburătoare a dorului de ceea ce înseamnă fibra vitală ce i-a hrănit spiritul cu seva bo¬gată a străbunilor.
Mai convingător este glasul poetei pentru că împrumută simplitatea vocabulei populare, armonia versului clasic, aşezat şi demn, evocă glasul doinei şi ritmul horei, înscriind astfel propriu-i vers în respiraţia spiritului de neam.

Prof. Antonia Bodea

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru