Apeiron în pandemie

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-753-5
Anul apariţiei:
2021
Format:
13x20
Nr. pagini:
166
Array
32,00 lei

Descriere

Dacă am putea da timpul înapoi și am avea curiozitatea să evaluăm nivelul de civilizație al omului pe diferite trepte ale devenirii sale istorice, am constata cu stupoare că acesta ar fi comparativ același, întrucât, indiferent de aspirații și idealuri, indivizii, ca și comunitățile, se raportează la nevoile esențiale și mai puțin la modelele sau etaloanele culturale care i se impun.
Iar, din perspectiva acestor necesități, prezervarea vieții și a sănătății trece în prim-plan.
Când viața și sănătatea au fost amenințate – actuala pandemie dând un semnal cât se poate de îngrijorător –, omul a știut să găsească soluții de salvare și să meargă mai departe. Iar când la acest efort concură și contribuția creatorilor de valori spirituale, șansa de reușită sporește.
Pentru individul cu simț civic responsabil, evenimentele cu impact colectiv major prezintă mai multă importanță decât cele de ordin strict personal. De aceea, oamenii de excepție sunt cei mai îndreptățiți să emită judecăți de valoare și să fie purtători de cuvânt în asemenea situații.
Combaterea cu succes a unei pandemii presupune și o strategie adecvată – bine gândită, minuțios organizată și corect aplicată. Din păcate, când ea nu întrunește niciuna dintre aceste condiții, rezultatele sunt, cel mai adesea, dezastruoase.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.