Cuvinte din tăceri. Poeme

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-745-0
Anul apariţiei:
2021
Format:
13x20
Nr. pagini:
98
Array
25,00 lei

Descriere

Există problemele fundamentale ale omenirii, așa-zisele probleme globale, dar problema fundamentală a omului rămâne cunoașterea, acea formă de întâlnire a omului cu Dumnezeu. Una dintre formele de întâlnire a omului cu Dumnezeu este Cuvântul. Există o mulțime de definiții posibile pentru cuvânt, depinde din ce punct de vedere se analizează. De pildă, în teologie, se pun întrebări și se dau răspunsuri nu numai prin intermediul rațiunii, ci prin folosirea elementelor revelației. Cuvântul este măsura devenirii lucrurilor create, este măsura tuturor lucrurilor. În teologie, Logosul este Hristos. Cuvântul este persoană și persoana este cuvântul. Cuvântul este magia înfăptuirii lucrurilor posibile, dar și a celor imposibile. În istoria mântuirii omenirii, cuvintele au fost folosite întru mai multe înțelesuri, și bune și rele, totuși, Cuvântul are aceeași forță și energie, asemenea întru-începuturi. În mare măsură, cuvintele capătă forță și energie și datorită credinței persoanei care rostește cuvintele respective. O altă formă de întâlnire a omului cu sufletul este poezia. Prin poezie, poeții vestesc omenirii adevărul.
Sunt unii oameni care vorbesc tăcând. Vorbirea e dulce ca mierea, dar tăcerea e scumpă ca aurul. Bine e a vorbi, dar mai bine este a tăcea. Iată de ce este mai mult iubită tăcerea, decât vorbirea fără rost. Să dăm înțelesul adevărat al cuvintelor și să le îmbrăcăm cu o frumusețe și cu o mireasmă spirituală. Numai așa ne folosim de cuvinte atât noi, cât și cei cărora ne adresăm prin cuvinte.
Tăcerea din adâncul inimii. Sunt anumite prezențe și anumite cuvinte care alină durerea și suferința omului.
A avea un om lângă tine înseamnă a avea o putere, care micșorează puterea durerii proprii. în același timp, fiecare își comunică prin cuvânt misterul său sau adâncul incomunicabil. Aceasta se vede în neputința de a face pe altul să simtă durerea lui așa cum o simte el. E un mister cum poți simți durerea altuia, dar n-aș putea-o simți fără cuvântul prin care mi-o comunică, iar durerea trezită în mine e altfel

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori