Sănătatea reprezintă un concept complex cu aspecte legate de: dimensiunea emoţională, intelectuală, fizică, socială şi spirituală. Ea înseamnă prin urmare mult mai mult decât absenţa bolii în sine, pentru că este un proces continuu ce contribuie la bunăstare şi echilibru. Astfel sănătatea emoţională se referă la capacitatea de exprimare şi de soluţionare a emoţiilor unei persoane într-un mod constructiv; sănătatea intelectuală analizează capacitatea de evaluare a informaţiei în vederea luării unei decizii importante în viaţă; sănătatea fizică coordonează condiţia organismului ca răspunsul la situaţii maladive; sănătatea socială reprezintă capacitatea de a aranja, de a se bucura, de a contribui şi beneficia de relaţiile dezvoltate cu alte persoane, iar sănătatea spirituală gândeşte la sensul de consistenţă, armonie şi de echilibru ce apare în promovarea energiei de educare a sănătăţii în ansamblu.
Cartea încearcă să facă lumină asupra sănătăţii în general şi în particular abordează câteva aspecte concrete despre starea reală de sănătate, dând şi idei legate de cum o putem influenţa în real faptic, în pozitiv sau în negativ chiar, prin diverse conduite alese, din diversele ipostaze ale vieţii noastre.
Dedic aceste rânduri tuturor doritorilor de lectură, de orice vârstă, condiţie socială sau nivel intelectual, receptivi în a percepe ce este un stil de viaţă normal şi benefic, ce trebuie abordat cu abnegaţie, pentru a putea rămâne sănătoşi cât mai lungă vreme. Experienţa medicală şi didactică de peste 30 ani de muncă în domeniul sănătăţii şi al prevenţiei mai ales, mă dirijează spre redactarea de faţă, care sper să găsească prin problematica abordată o audienţă publică bună.
AUTOAREA