Categoria cazurilor în limba română

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-301-8
Anul apariţiei:
2017
Format:
A5
Nr. pagini:
76
Array
20,00 lei

Descriere

Lucrarea Categoria cazurilor în limba romană este un compendiu de gramatică dedicat categoriei gramaticale a cazului în limba română. Studiul debutează cu o analiză diacronică a cazurilor pentru a explica particularitățile limbii române în raport cu celelalte limbi romanice și conti-nuă cu o clasificare minuțioasă a acestora, ce are în vedere conținutul și relațiile cu celelalte componente ale discur-sului, pentru a aborda ulterior mijloacele gramaticale care marchează diferențele dintre ele.
Fundamentându-se pe o bibliografie de specialitate ce confirmă fidelitatea autoarei față de gramatica școlii clujene, demersul se remarcă printr-o bună organizare a conținutului, care îl recomandă ca material auxiliar opor-tun nu doar pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar, ci și pentru elevii dornici de performanță în domeniu.
În consecință, publicarea acestui compendiu dedicat genezei, clasificării și exprimării cazurilor în limba română, elaborat de doamna profesoară Ramona Trif, constituie o inițiativă bine-venită în peisajul actual al materialelor didactice auxiliare de limba română adresate învățămân-tului preuniversitar.

Referent,
dr. Corina CROITORU

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori