Cântecele înserării

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-758-0
Anul apariţiei:
2021
Format:
13x20
Nr. pagini:
106
Array
20,00 lei

Descriere

Augustin Neaga este simbolul unei statornicii profunde izvorâte din credința în Dumnezeu, iar viața omului de zi cu zi, în toate ipostazele ei, trebuie să fie însoțită de un suflu de cânt, care curge doar prin sufletele adevărate. Prin creațiile literare pe care le-a dat luminii de-a lungul timpului, poetul şi-a manifestat marea dragoste pentru neamul românesc, dar și pentru satul lui frumos, Ciocotiș, unde a văzut lumina zilei, reușind să aducă prin scrierile sale un omagiu neamului, exprimându-și totodată respectul față de cea mai frumoasă limbă de pe pământ, limba română, față de datinile, obiceiurile și tradițiile strămoșești, față de graiul și istoria noastră bogată, lucruri pe care nu trebuie să le uităm niciodată. Autorul cărții poartă lumina Adevărului și a Dreptății în suflet, exprimându-și liber gândurile și trăirile, dar și învățăturile de la străbuni, prin poeme atent așternute pe hârtie, reușind să ne transmită dragostea pură față de oamenii care sunt legaţi afectiv prin origine, sânge, limbă, istorie, cul¬tură şi memorie. Augustin Neaga luptă în fiecare zi, de cele mai multe ori singur, apărându-și identitatea, fiind un om minunat, care duce mai departe spi¬ritul neamului românesc din Ciocotiș, Maramureș.
Implicat de-a lungul vremii în multe activități culturale, alături de oameni valoroși din diverse do¬menii, a știut întodeauna să ne încânte și să ne întă¬rească dragostea față de locurile natale, față de cân¬tecele lui, prin expresia emoției, a unui autentic sentiment de apartenență, chiar dacă trăim vremuri destul de tulburi în ultima perioadă. Cântecele din acest volum nu sunt altceva decât un apel la memorie, la simțirea și resimțirea unei identități aproape pierdute.
Autorul cărții este un bun gospodar, un intelectual interesat de soarta satului și a țării lui, fiind un bun exemplu pentru generațiile viitoare.
Prin glasul poetului, care folosește un limbaj presărat de frumoase regionalisme și arhaisme, poezia lui explorează legătura profundă dintre suflet, natură și Divinitate, accentuând nevoia de compasiune, credință, regăsirea de sine, într-o lume atât de zbuciumată, iar prin versurile sale, cu o înaltă încărcătură sentimentală, transmite iubire și respect, încercând să-și trăiască viața cu rost, cu răbdare, cu înțelepciune și cu har dumnezeiesc pe glia Ciocotișului și, totodată, îndemnându-i și pe semenii săi să trăiască la fel de frumos.

Nadia Fărcaș, editor

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori