Biserica ortodoxă „Sfântul Dumitru” din Liviu Rebreanu

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-699-6
Anul apariţiei:
2020
Format:
A5
Nr. pagini:
166
Array
25,00 lei

Descriere

Biserica are trei roluri fundamentale care nu s-au schimbat de-a lungul vremii: Unitatea de neam și limbă – asta rezultă din toată istoria bisericii ortodoxe române; curățirea omului de păcat, prin propovăduirea credinței creștine prin Evanghelia lui Isus Hristos și mântuirea sufletelor.
Biserica din Prislop-Liviu Rebreanu și-a păstrat acest rol de-a lungul vremii, iar acum, când sărbătorim 110 ani de când a fost ridicată de vrednicul părinte Ioan Belciug, se cuvine să-i aducem un omagiu și prin această carte.
Participând acum la Sfânta Liturghie, gândurile, vrând-nevrând, m-au purtat în copilărie, când stăteam cuminte în băncuțele din față și… cu ochii minții ve-deam oamenii de altădată, bătrâni sau tineri, cum se rugau, apoi picturile și icoanele de atunci de pe pereți și mai ales cum era biserica în straiele ei de sărbătoare, când albul costumelor populare ale credincioșilor o împodobeau atât de frumos! Și atunci m-am gândit că această biserică merită cu adevărat o carte prin care creștinii de azi, dar și cei viitori să-i cunoască trecutul, precum și pe toți credincioșii ei străbuni care și-au adus contribuția la împlinirea sfântului ei rol – apropierea de Dumnezeu. Iar de la gând la faptă… nu-i așa de greu, când te-ajută Dumnezeu!

Autorul

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori