Biserica din Mănăștur. Bastion de spiritualitate românească

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-815-0
Anul apariţiei:
2021
Format:
A5
Nr. pagini:
172
Array
40,00 lei

Descriere

Cartea închinată de Ioan Ciorca – neobosit cărturar și investigator al „oamenilor care au fost” –, „Bisericii din Mănăștur”, adică bisericii ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, reprezintă un balsam pentru sufletele credincioșilor, pentru statutul de păstor și de intelectual al părintelui paroh dr. Dănuț Hognogi, pentru cunoașterea trecutului eparhiilor cu centrul la Cluj, pentru reînvierea zbuciumului unor mari oameni, rămași cvasianonimi, clerici și mireni, care „s-au nevoit cu turma și cu învățătura”.
Așa cum s-a întâmplat mereu la noi, istoria bisericii începe demult, dar este necunoscută, fiindcă mărturiile s-au pierdut. Meritul cărții de față este acela că readuce din uitare trecutul cunoscut sau consemnat al acestui loc de închinăciune, autorul făcând o investigație laborioasă, aducând în prezent cele ce au fost, spre a ne da încredere în menirea noastră de astăzi și din viitor.
Cinste tuturor celor care, „de la vlădică până la opincă”, au făcut și au scris istorie în, odinioară, marele sat românesc al Mănășturului, oropsit și marginalizat, ajuns azi cartier al metropolei clujene! O parte substanțială a acestei istorii este Biserica locului, în jurul căreia a gravitat comunitatea românească, „pe șoseaua cea mare și fără început”.

Prof. Univ. dr. Ioan-AUREL POP
Președintele Academiei Române

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori