Biotehnologii de reproducere la muflonul european

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-145-8; 978-606-28-0381-0
Anul apariţiei:
2015
Format:
B5
Nr. pagini:
140
Array
35,00 lei

Descriere

Aplicarea biotehnologiilor în reproducerea animalelor reprezintă o nouă revoluţie în ştiinţele biologice atât prin înţelegerea fundamentală a procesului, cât mai ales pentru evaluarea contribuţiei acestuia la ceea ce înseamnă conservarea, salvarea speciilor, consolidarea fondului genetic şi eventual utilizarea lui ca mijloc de ameliorare şi creştere a rezervei de hrană pentru omenire.
Cutezanţa unui tânăr cercetător de a aborda un asemenea subiect în condiţii nu din cele mai prielnice cercetării fundamentale, dar cu mare potenţial de implementare, este de apreciat.
Studiile naţionale şi cele internaţionale în acest domeniu, şi ele destul de sărace, fac din intreprinderea colegului mai tânăr, dar extrem de tenace, un argument solid privind seriozitatea în ceea ce înseamnă perfecţionarea, progresul profesional şi al cercetării în rândul tinerilor, şi dorinţa lor de afirmare. Dacă privim retroactiv în istoria culturii în general, dar şi a culturii profesionale, în cazul de faţă în special, vom putea observa pe de o parte necesitatea dezvoltării ei, dar şi condiţiile, dificultăţile, inconstanţele prin care a trecut de-a lungul timpului. Tocmai aici intervine educaţia, necesitatea înţelegerii lucrurilor şi punerea lor în slujba profesiei, a viitorului, a naturii. Trebuie să recunoaştem că şi la acest capitol, de acum doctorul în ştiinţe medicale, domeniu medicină veterinară, domnul Mihai Borzan este unul în deplină consacrare. Jean- Jacques Rousseau spunea: ”Tot ceea ce n-avem de la naştere şi de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educaţie. Această educaţie ne vine de la natură, de la oameni, a se înţelege dascăli, sau de la lucruri”. Aşa şi în cazul nostru, multă muncă, învăţare, o răbdare deosebită, care nu poate să aducă decât mulţumire, autodepăşire, perseverenţă.
Scopul prezentei lucrări este acela de a informa cititorul despre un domeniu nou, interesant, care este pus în slujba profesiei, a cercetării ştiinţifice, dar şi a intreprinzătorului în domeniul creşterii şi exploatării rezervei inepuizabile de gene din regnul animal de pe acest frumos pământ românesc binecuvântat.

Prof.univ.dr.d.h.c. IOAN ȘTEFAN GROZA

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori