Arcadă germano-română. Scriitorul Hans Bergel

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-632-3
Anul apariţiei:
2020
Format:
B5
Nr. pagini:
284
Array
95,00 lei

Descriere

În câteva dintre cele șapte cărți scrise până acum, Gheorghe Mușat îi oferă cititorului emblematica imagine a unuia dintre cei mai mari dirijori români contemporani, Erich Bergel (1930-1998), de care l-a legat o mare prietenie, generată de perioada de vreo 3-4 ani petrecută de ilustrul mânuitor al baghetei dirijorale ca instrumentist în compartimentul de trompetă al filarmonicii clujene, după alți 4 ani de detenție politică, în urma unor absurde învinuiri de atentat la securitatea orânduirii politice din perioada comunistă. Mai mult, autorul l-a cunoscut pe fratele mai mare al dirijorului, prolificul scriitor Hans Bergel (n. 1925), care, deși trăiește de mai mult de o jumătate de veac în Germania, nu și-a uitat patria natală, pe care a înfățișat-o atât de real în paginile antologice ale unora dintre romanele sale.
Gheorghe Mușat îl prezintă acum cititorului român pe Hans Bergel ca pe un spirit viu, pătrunzător, de o surprinzătoare obiectivitate, care scrutează realitatea contemporană cu o forță de neînchipuit și cu o categorică atitudine critică la adresa derapajelor opiniei multor vest-europeni, care, în necunoștință de cauză, interpretează eronat fenomenele sociale și politice din zonele estice.
Este binevenit acest omagiu adus unui scriitor aproape centenar și atât de obiectiv și generos cu oamenii plaiurilor sale natale.

Prof. univ. dr. Bujor Dânșorean

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori